Hoppa till sidans innehåll

Reportage


Katrineholms MCC fin 2:a

 

Lagserien är avslutad för denna säsong och Katrineholms MCC fick aldrig chansen att ta in de två poängen som fattades till Upplands-Väsby MK.

Tyvärr fick den 6:e och sista deltävlingen ställas in då det var svårt att hitta ett datum som passade så här i slutet av säsongen.

 

Katrineholms MCC vann övertygande 2010-års division 2 serie, därmed var vi kvalificerade för division 1 -11, och på vilket sätt vi körde till oss en fin fin 2:a plats trots en del missöden under säsongen.

 

Motionslaget körde in på en fin 8:e plats i motionsseriens division 2.

 

Bra kämpat alla förare, föräldrar, lagledare mfl. Det har varit ett nöje att följa er under denna säsong. Vi hoppas på ett fortsatt samarbete under 2012.

 

// Patrik Pettersson

 


 

Östra serien Linköping den 29 maj.

 

Då var årets första deltävling i östras serie avklarad. På en som vanligt perfekt preparerad bana med ett mycket bra arrangemang kördes första deltävlingen i Linköping.

 

Katrineholm ställer i år upp med lag såväl i serien som i motionsklassen.

 

I serien körde Niklas Lindström, Andreas Carlsson, Lukas Ström, Gustav Svanbro och Max Larsson. Sebastian Ström var sjuk och kunde inte köra.

 

Motionslaget som har en trupp på 8 st åkare har under den senaste tiden blivit rejält vingklippta. I sin iver att träna inför serien har 4 av dessa blivit skadade. En kunde dessutom inte komma till Linköping varför man fick ställa upp med 3 man, Ragge Forsberg, Carl-Johan Eriksson och lagledaren Patrik Larsson.

 

Serielaget som är nykomlingar i division 1 efter fjolårsvinsten i division 2 hade som målsättning att försöka nå en pallplats. Det är många bra lag i årets serie och på pappret ser det mycket ovisst ut. Upplands Väsby är lagledarnas favorit till seriesegern men även Östgöta har fått ett antal röster.

Vår målsättning kom dock att överträffas när vi efter tre körda heat stod som segrare av Linköpings deltävling med 338 poäng, 8 poäng före tvåan Upplands Väsby och 20 poäng före trean Åbågen..

 

I Sebastians frånvaro klev Niklas fram som ankare och presterade mycket bra resultat och hamnade i topp i samtliga tre heat med raden 4-3-4. Även Lukas börjar komma igång ordentligt och med tre stabila körningar bidrog han aktivt till lagets seger 9-9-13. Dessa två herrar fick köra dagens samtliga heat. För de övriga blev det två heat var. Gustav körde mycket stabilt och presterade sin bästa körning på länge med resultaten 18-15. Antes favoritbana är inte Linköping men trots det körde han stabilt in på platserna 12-19. Max hade en lite tyngre dag med vurpa i första heatet och en dålig start i sitt andra heat men kom trots det in på platserna 26-22. Lagets jämnhet och höga lägstanivå gjorde att inget lag klarade av att matcha oss idag. En mycket stark insats. Nu gäller det att ladda om till torsdagens andra deltävling hos MX Stockholm. Där blir det riktigt sandåka.

 

För motionslaget gällde det att hålla ihop åkningen och se till att inte tappa någon förare under dagen eftersom vi inte hade några reserver. I motionsserien division 2 kör man med 3 förare/heat. Vi kan konstatera att vi har nog inte tränat så mycket starter och här finns en potential till förbättring. Körningen och orken verkar det dock inte vara något fel på. Trots mediokra starter körde förarna in på placeringarna Carl-Johan 13-13-16, Ragge 19-14-18 och Patrik 30-26-34. Det räckte till en total 7:e plats av 13 lag. Mycket starkt av detta gäng. Nu gäller det att härda ut även i Uringe tills förstärkning i form av skadefria åkare dyker upp till höstens tävlingar.

 


 

Östra serien MX Stockholm den 2 juni 2011.

Nu är även deltävling två avklarad. Banan var helt perfekt preparerad och förutom på startrakan så klarade sig banan utmärkt från damm under hela dagen.

Underlaget var dock något helt annat än Linköping. Här erbjöds stalp av de större slaget när ett par heat körts och dom blev inte mindre under dagen.

Serielaget som vann nere i Linköping kom till Uringe med gott självförtroende. Stor respekt för motståndarna men ändå med en känsla att det skulle kunna gå bra.

Sebastian som varit sjuk i närmare en månad satte träningen bästa tid men erkände att han blivit rejält trött redan tidigt på träningen.

 

I första heatet startade Gustav, Niklas, Ante och Lukas. Ante visade snabbt att han var på åkhumör. Om Linköpings bana inte passade Ante så gör Uringe det dess då bättre. Inget bra utsläpp för Ante men han jobbade sig igenom heatet och när svartvitrutiga flaggan kom fram var han 4:a. Suveränt Ante. Niklas var inte i samma form som i Linköping men körde säkert in på en 13:e plats. Gustav åkte stabilt och låg ett par varv innan mål på en tionde plats när han olyckligt kraschade och rullade till slut in på en 19:e plats. Lukas som kom iväg bra i starten blev nerkörd två gånger redan på första varvet. Jobbade sig starkt upp i fältet när en sten följde med kedjan och kilade in sig mellan kedja och framdrev. Tyvärr blev det ett brutet heat för Lukas och efter första omgången var vi endast 6:a i sammandraget.

 

Till andra heatet hade Sebbe bestämt sig för att starta. Taktiken var klar, ta starten och dra på första varvet för att sedan hänga i och försöka plocka så många poäng som möjligt. Att han skulle bli ordentligt trött förstod vi men att det hände redan på andra varvet gjorde heatet till en tuff utmaning. Taktiken höll och Sebastian rullade till slut in på en 12:e plats, Ett bra resultat med tanke på förutsättningarna.

Ante gjorde ånyo en suverän styrning och låg större delen och jagade Fred J (Nynäs) och Wicksell (Uppsala) innan han till slut kunde passera Wicksell och bli 2:a i heatet.

Niklas som blev rejält trött på den tuffa banan körde in på en 7:e plats. Max som var omkull en gång körde mycket stabilt och blev till sist 17:e. Grabbarnas insats räckte till att hämta in de poäng vi tappade i det föregående heatet. Inför det sista heatet hade vi nu istället en ledning med två poäng före Åbågen och sju poäng för Väsby.

 

I sista heatet startade Lukas, Max, Ante och Gustav. De tre förstnämnde kom iväg bra i starten medan Gustav från innern blev ståendes i första kurvan efter en startvurpa. Dock utan att själv vara omkull. Gustav började jaga och körde upp sig en bra bit innan vurporna började avlösa varandra. En olycklig Gustav rullade till slut in på en 33:e plats. Gustavs potential är minst 20 placeringar bättre så det var en rejält besviken herre efter heatet. Men det är sådant som händer och det är bara att ta nya tag. Det hjälpe inte att de tre övriga förarna körde bra. Ante blev åter igen 2:a medan Lukas slutade 10:a och Max 11:a. Väsby vann därmed heatet och Åbågen la beslag på andra platsen med Katrineholm på 3:e. Detta blev också slutställningen för dagen.

 

I och med dagens vinst tog nu Väsby över serieledningen på 19 poäng. Katrineholm ligger tvåa med 18 och Åbågen trea med 17 poäng. Serien tar nu ett uppehåll och är tillbaka med fyra deltävlingar i höst. Då hoppas vi att alla är hela och friska så vi kan vara med och fightas om seriesegern.

 

Motionslaget hade i denna tävling fyra förare till start. Carl-Johan, Ragge, Johan och Henrik.

I första heatet startade Ragge 12:a, Henrik 16:e och Johan 22:a. Detta räckte till en total 7:e plats efter första omgången.

 

I andra vilade Johan och Carl Johan kom till start. Tyvärr kraschade Calle, tog sig i mål men tyvärr med för få varv för att få poäng. Varvtiderna visade dock att Calle var topp 10 om han hållit sig på hjulen. Ragge körde årets bästa heat och slutade 8:a. Henrik var inte mycket sämre med en 11:e plats.

 

I sista heatet var det samma uppställning som i första heatet eftersom Calle skadad axeln i samband med sin krasch. Åter igen visade Ragge att formen är god. Han avslutade med en 12:e plats och fick raden 12-8-12. Henrik som varit knäskadad körde också stabilt och avslutade på en 15:e plats. Henrik fick raden 16-11-15, mycket bra med samtliga resultat på den övre halvan i tabellen. Johan avslutade på en 21:a plats och ligger stabilt kring mitten av fältet. Totalt räckte dagen insats till en 5:e plats. I sammandraget från Linköping och MX Stockholm parkerar motionslaget på en 6:e plats.

 

Här finns potential. Både i form av dessa åkare men också de som eventuellt är tillbaka efter skador när serien återstartar i höst hos Göta MS i Enköping.

 


 

 

Östra serien Div 1 Enköping den 6 augusti.

 

Det var ett laddat gäng som åkte till lagseriens tredje deltävling i Enköping.

En klassisk gammal SM bana som nu vänt på åkriktningen.

Vi klarade oss från regn under dagen och banan höll sig ganska bra även om det dammade väl mycket under sista heatet.

 

För serielaget var det fem åkare som kom till start. Max är axelskadad sedan JSM i Stenungsund och Gustav hade ingen tillgänglig cykel att åka på. De som representerade KMCC denna gång var Sebastian, Lukas, Niklas, Ante och junioren Pontus Karlsson som debuterade i dessa sammanhang.

 

Förutsättningarna inför denna tävling var att Upplands Väsby ledde serien på 19 poäng. Vi låg tvåa på 18 och Åbågen skuggade med 17 poäng.

 

Heat 1 (2:a, 4:a, 9:a, 15:e)

I första heatet startade Sebbe, Lukas, Niklas och Ante. Lukas fick en bra start och var ut topp 5. Niklas kom ut runt 10:e, Sebbe var runt 15:e medan Ante låg lite längre bak.

Lukas körde mycket inspirerat och låg länge topp 3 men en vurpa kostade honom närmare en halv minut varpå han körde in på en 9:e plats. Sebbe gick däremot i andra riktningen och avancerade genom fältet till en mycket bra 2:a plats. Åt Kalle Karlsson fanns inte mycket att göra. Ska man i huvud taget ha en chans måste man vara med i starten för det är Kalle i varje race. Även Niklas och Ante avancerade under racet och slutade på  4:e resp. 15:e plats.

Det betydde att vi efter första heatet ryckt åt oss en ledning med 14 poäng före UVMK. Åbågen hade en mindre lyckad dag och var längre bak i totalen efter första heatet.

 

Heat 2 (2:a, 5:a, 11:a, 12:a)

Lukas var med i en startkrasch och kom iväg först som 36:a. Övriga åkare kom iväg bättre. Sebbe visade åter igen att han var på åkhumör. Åter igen placerade han sig som 2:a i hetat efter en riktigt härlig fight med  Isak Holm/Nynäshamn och Sebastian Lorenz/Åbågen. Niklas slutade på en 5:e plats precis bakom Tobias Sörensson/UVM K.

Ante som kom iväg bättre i detta heat körde säkert och kom in på en 11:e plats medan Lukas kämpade sig upp genom fältet och slutade på en 12:e plats precis bakom Ante. Kalle Karlsson segrade igen och UVMK tog i detta heat in 5 poäng och vår ledning var nu 9 poäng. Alla övriga lag var kraftigt distanserade och det handlade inför sista heatet endast om KMCC eller UVMK.

 

Heat 3. (1:a, 3:a, 4:a, 27:a)

I sista heatet vilade Ante och Pontus klev in. Niklas nöp starten och lade upp ett tempo som ingen kunde följa. (eller som Lukas beskrev. Jag försökte följa allt jag kunde man han bara försvann) Niklas defilerade därmed i mål som segrare och tog därmed årets första heatseger. Lukas var också med bra och kom iväg som 3:a. Avancerade snart upp till andra plats med Sörensson tätt i ryggen. Dessa herrar följdes åt under en stor del av heatet.  Första delen med Sörensson som den jagande och andra delen tvärtom eftersom Sörensson hittade en lucka och kunde smita förbi. När Lukas sedan förlorade frambromshantaget (skruven lossnade) med fyra-fem varv kvar så fanns dock ingen chans att utmana Sörensson. Sebbe kom starkt bakifrån efter en sämre start och med två varv kvar passerade han Lukas och var sedan på väg om Sörensson då han fick ett bakhjulskick vid ett uthopp, gick på framhjulet ner för en brant backe innan han slutade i en damm längst ner på banan. Han höll dock stumt genom vattnet och leran och lyckades till sist ta sig upp på banan igen rejält blöt och lerig. Nu hade han fått Lorenz i ryggen så det var bara att försöka försvara positionen. På sista varvet var dom ikapp Lukas men Sebbe gjorde sitt jobb och åkte brett för att försvara Lukas position som inte hade samma fart utan frambroms. Uppdraget lyckades och Lukas gick i mål som 3:a med Sebbe som 4:a. och Lorenz som 5:a.

Trots våra placeringar 1:a, 3:a och 4:a i heatet var det inte säkert att det skulle räcka till seger. Allt berodde på hur det skulle gå för Pontus. Det visade sig att vi inte behövde oroa oss för Pontus körde säkert in på en 27:e plats vilket gjorde att vi vann heatet med en poäng och totalt hela tävlingen med tio poäng före UVMK. Tredje lag blev Uppsala MK distanserade med 130 poäng.

Sebbe blev dagens bästa poängplockare med 115 poäng medan Niklas blev tvåa med 113 poäng.

Efter halva serien har vi och UVMK båda 28 poäng med Åbågen som 3:a på 21 poäng.

Återstår gör tävlingar i Åsätra, Strängnäs och Östhammar.

Nästa tävling på närmare håll är i Strängnäs den 21 augusti. Kom gärna och titta och heja på då om ni har möjlighet.

 

//Lagledarn

 


 

Lagserien startade med dubbelhelg i Norrköping den 21/8 och Motala den 22/8

Vi var i ledningen i lagserien efter tre körda tävlingar under våren och var laddade inför helgenstävlingar, en som var på riktigt bra åkhumör var Niklas Lindström som varit borta en längre tid pga skada och har längtat så mycket efter denna dag och som Niklas och övriga lagmedlemmar öppnade heat 1 i Norrköping, Niklas inledde grymt bra med en fjärde plats, sexa var Sebastian Ström, sjua Max Larsson och tolva Gustav Svanbro.

Heat 2 fortsatte i samma goda anda med Niklas som fin fin två, Andreas Carlsson sexa, Max åtta och Lukas Ström sextonde med lite strul på vägen.

I Heat tre kom så dagens första heat vinst för Katrineholms MCC och det var Andreas Carlsson som stortrivdes i det något leriga racet efter att himlen öppnat sig ett flertal gånger under eftermiddagen, Lukas fin sexa, och även Gustav presterade kanon genom att bli fin fin sjua, Sebastian körde in som grym tia med ett rejält sargat framhjul där flera av ekrarna var av och hjulet knappt gick att rulla för handkraft, Det är härliga kämpatakter i dessa grabbar som krigar ända in i mål om varje placering. Dagen slutade med vinst totalt och utökad ledning i serien. Efter välbehövlig vila invid Dunteberget i Motala så var det dags för nya race under söndagen den 22/8, Motala bjöd på en perfekt bana.

 

Motala 22/8:

Heat 1 och Katrineholm inledde starkt som vanligt, Niklas startade åter grymt bra och höll Kalle Karlsson från Upplands Väsby bakom sig i flera varv, Niklas blev tvåa till slut, Sebastian trea, Gustav åtta och Lukas tia, samtliga fyra förarna topp tio, grymt bra grabbar!

Heat 2 blev ett av de sämsta för Katrineholms MCC under denna säsongen, trots det så var vi i knapp ledning inför det sista heatet. Lukas sju, Max åtta, Andreas elva och Gustav sjuttonde.

Heat 3 var det upp till bevis om vi skulle kunna bärga ytterligare en totalseger i serien och som vi startade Niklas & Sebastian tog komandot direkt och gav aldrig motstånderna chansen att vara med i tätstriden, trots en liten vurpa var Niklas etta över mållinjen före Sebastian, Andreas sjua och Max åtta.

 

Efter fem deltävlingar leder vi efter deltävlingsplaceringarna 1-2-2-1-1, nu återstår endast en deltävling i Åsätra i början av september.

48p Katrineholms MCC 

43p Upplands Väsby MK

42p SMK Östgöta

Uppdaterad: 19 OKT 2012 13:55 Skribent: Patrik Pettersson

 

 Våra samarbetspartners:
 

 

 

 

 Vent

 

 

 

 

Johanssons Vägmaskiner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Logga Momento

 

Sultans Konditori

 

logga Trädfällning 

Postadress:
Katrineholms MCC - Motorcykel och Snöskoter
Ebbe Johnsen, Båltsnäs Hårsnäs
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0731495110
E-post: This is a mailto link

Se all info