Hoppa till sidans innehåll

Reportage


Totalsegrare 2010

Sammanfattning av årets lagserie.

Då var sista deltävlingen i Östra MX lagserie klar. Totalt har vi tävlat vid 6 tillfällen. Fyra av dessa har varit i Stockholmstrakten medan två av dessa gått i Östergötland.   Nytt för i år var att man hade utökat serien med två divisioner. De nyanmälda lagen hamnade i division 2 där KMCC var en av dessa. Serien bestod av åtta lag. De tre bästa lagen från division 2 tar klivet upp i ettan medan de tre sist placerade lagen i ettan placeras i division 2 under nästa säsong. Första deltävlingen var på Arlandas sandbana som tagit över tävlingen från Östhammar som pga av den sena våren inte kunde hålla tävling. Arlanda är en bana som våra åkare gillar skarpt. Som lagledare uppskattar man också att man kan följa åkarna och dess fighter runt hela banan. Till första tävlingen var såväl Gustav och Niklas på skadelistan. Lukas var dessutom axelskadad efter en krasch i Vissefjärdas JSM. Debutanten Philip Kemppainen kallades in och gjorde två kanonkörningar vilket bidrog till att vi kunde vinna första deltävlingen. Ett på förhand överraskande resultat med tanke på Upplands Väsbys (UVMK) förarrepresentation med flertalet elitförare.  

Efter 1:a deltävlingen

KMCC 10 poäng

UVMK 9 poäng

SMKÖ 8 poäng

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Serien rullade vidare med en tvådagars tävling på Upplands Väsby och Arlanda. Här hade vi fått tillbaka Gustav från skadelistan. Lukas hade dessutom repat sig från sin skada så läget såg bra ut när vi anlände till tävlingen på fredagskvällen. Tyvärr försvann Gustav redan i startböjen i första heatet. Resultatet blev ett brutet revben och ytterligare vila för Gustav. Med fyra åkare och tvådagarstävling gällde det att allt skulle fungera för att försvara vår förstaplats. UVMK blev övermäktiga på sin hemmabana men trots en mycket strulig tävling med punkteringar och vurpor klarade vi att köra in på en total andraplats. Förutom Gustavs vurpa så kraschade Sebastian vådligt. En riktig highside kastade av Sebbe så han hjulade flera varv innan han slog i backen, Mirakulöst utan skador. Som den fighter han är körde han dessutom i mål och säkrade värdefulla poäng.  

Efter 2:a deltävlingen

KMCC 19 poäng

UVMK 19 poäng

SMKÖ 15 poäng

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Inför den tredje deltävlingen var ställningen lika mellan oss och UVMK med varsin vinst och varsin andraplats.  Det skulle dock visa sig att det blev SMK Östgöta (SMKÖ) som tog hem segern i denna deltävling. Såväl vi som UVMK fick köra de två sista heaten med endast 3 man. Anledningen var att Lukas slog framlänges och drog på sig en hjärnskakning redan i första heatet. Han reste sig och tog sig dock i mål vilket gjorde att när man sammanställde resultatlistan för dagen så betydde hans poäng att vi blev placerade före UVMK och endast 1 poäng bakom SMKÖ. Sebbe var blåslagen men kämpade sig igenom dagen förträffligt. Ante som är en bra sandåkare klev fram och gjorde en kanontävling. Han rådde inte på omöjlige Kalle Karlsson men tre andraplatser blev dagens facit för Ante. Serien tog nu halvtid och sommaruppehåll med KMCC som serieledare.

 

Efter 3:e deltävlingen

KMCC 28 poäng

UVMK 27 poäng

SMKÖ 25 poäng

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sommarvilan gjorde gott för vårt lag för alla var hela och friska till höstens första dubbeltävling i Norrköping och Motala. Tillbaka efter skada var dessutom Niklas Lindström som efter två års uppehåll presterat sensationellt bra resultat i de tävlingar han kört under sommaren.  Hela tävlingen blev en enda lång defilering för KMCC. Med alla åkare hela och friska fanns det ingen som kunde rå på oss. Niklas körde mycket bra och Ante tog sin första heatvinst i dagens sista heat. Max Larsson som utvecklats mycket under året bidrar med mycket jämna och säkra körningar. Placerar sig alltid topp 10 och gör sällan misstag.  Sebbe och Lukas hade strul med punkteringar och hänggas men tog trots omständigheterna värdefulla poäng för laget..

I och med segern i denna deltävling hade vi skaffat oss en bra position med en tvåpoängsledning före UVMK och med SMKÖ på tredje plats. Att vi skulle ta klivet upp i ettan rådde det nu ingen tvekan om men vi ville ju vinna serien.

 

Efter 4:e deltävlingen

KMCC 38 poäng

UVMK 36 poäng

SMKÖ 33 poäng

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alla förare var med hela och friska till Motala. Då vi kör runt på alla förare sliter det mindre och på en tvådagarstävling betyder det att vi får mer vila för återhämtning och kan därmed prestera bättre. Prestera är något som vi verkligen gjorde. Sebbe och Niklas gjorde processen kort med motståndarna och Niklas inkasserade sin första heatvinst i dagens sista heat. Alla de övriga åkarna placerade sig i stort sett topp 10 i alla heat vilken resulterade i en överlägsen vinst i Motalas deltävling. Här kan vi säga att banan var mycket bra. En helt otroligt bra preparerad bana i ett perfekt väder. Något som behövdes efter lerbadet i Norrköping dagen innan.

I och med vinsten i denna deltävling hade vi skaffat oss ett bra övertag på de andra lagen. Med en ledning på 5 poäng till UVMK och 6 poäng till SMKÖ var vi mer eller mindre klara seriesegrare inför sista deltävlingen i Åsätra.

 

Efter 5:e deltävlingen

KMCC 48 poäng

UVMK 43 poäng

SMKÖ 42 poäng

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Till Åsätra och den avslutande deltävlingen kom vi med syfte att köra så bra som möjligt och att säkra seriesegern. Två förare fattades då Lukas har skadat sitt knä och Ante var sjuk. För att undvika att inte kunna ställa upp med fullt manskap i alla heat hade vi kallat in Dennis Larsson. (Max storebror) En mycket bra förare men han har väl inte direkt tränat stenhårt och hans senaste tävling var KM förra året. Dennis gjorde debut i heat 2 och vi behöver väl inte tillägga att han var rätt trött efter 20+2 varv. För att Dennis skulle sova gott på kvällen lät vi honom dessutom köra det tredje heatet. Dennis kämpade väl och tog sig i mål i bägge heaten. Annars var det Sebbe som dominerade denna tävling med två 2:a platser efter omöjlige Karlsson. Niklas körde också bra och hade raden 4+4+2. Gustav hade rejält med strul de två första heaten men fick till det i sista heatet med en 11:e plats. Detta trots en vurpa som kostade ett par placeringar. Max sin vana trogen placerade sig som 9:a i de två heat som han körde för dagen.

UVMK vann för dagen men med vår andraplats fick vi raden 10-9-9-10-10-9 i den totala serien. Detta räckte till en säker serieseger med totala 57 poäng av 60 möjliga. Med detta tog vi mest poäng av samtliga lag i Östras seriesystem inkl. motionsserierna. Nu hoppas vi bara att Östra hittar den pokal som vi skulle fått och som verkar vara på vift. Den ska pryda klubbstugan under vintern.

 

Efter 6:e och sista deltävlingen

KMCC 57 poäng

UVMK 53 poäng

SMKÖ 50 poäng

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Nästa år blir det division 1. Vi har diskuterat frågan om elitseriekval men beslutat att vänta ett år och se. Vi behöver dessutom bygga om banan och besiktiga den för 40 grind innan det går att tänka på elitserien. Tror att ettan kan bli rolig när alla de bästa lagen samlas i en och samma serie.

 

Här kommer presentation om förarna som gjorde det.

 

#

Namn

Ålder

Märke

Licens

290

Sebastian Ström

19 år

Kawasaki 450

Elit

409

Gustav Svanbro

22 år

Yamaha 450

Senior

149

Andreas Carlsson

20 år

Suzuki 250

Elit

674

Lukas Ström

17 år

KTM 250

Junior

634

Max Larsson

17 år

Kawasaki 250

Junior

230

Niklas Lindström

19 år

Yamaha 250

Elit

868

Philip Kemppainen

17 år

Kawasaki 250

Junior

1173

Dennis Larsson

21 år

Kawasaki 450

Junior

 

 

Åkarnas serierad under 2010

 

 

AMC

 

 

UVMK

 

 

AMC

 

 

SMKÖ

 

 

Motala

 

 

Åsätra

 

 

Sebbe

2

2

4

2

17

25

3

4

6

6

X

10

3

X

2

2

2

X

Gustav

X

X

X

X

X

X

X

X

X

12

X

7

8

17

X

24

21

11

Ante

5

3

2

5

5

6

2

2

2

X

6

1

X

11

7

X

X

X

Lukas

8

-

-

8

6

8

22

X

X

X

16

6

10

7

X

X

X

X

Max

11

DNF

10

10

10

10

10

9

9

7

8

X

X

8

8

9

X

9

Niklas

X

X

X

X

X

X

X

X

X

4

2

X

2

2

1

4

4

2

Philip

 

20

21

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Dennis

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

22

27

X = Startade ej

 

 

 

Tankar kring 2011.

 

Katrineholm är onekligen en av regionens mest spännande klubbar.

Vi kommer nästa år ha fyra elitförare då även Lukas blir elitförare till nästa år.

Vi har dessutom en bred ungdomsverksamhet med en stor knattecrosskola. 

En av Sveriges absolut mest framstående förare Andreas Hultman är tillsammans med serieförarna engagerade och tränar knattarna som skördar framgångar i ungdomsserierna. Alex Linder tillhör bl.a. toppen bland Sveriges Guldhjälmsförare.

Nytt klubbhus finns och banan kommer att byggas om under 2011.

Kommunen är dessutom välvilligt inställd och supportrar vår verksamhet något som inte alla klubbar kan skryta med. Allt detta gör att vi tror på en bra framtid. Det viktigast är dock förarna och deras inställning. Här kan vi konstatera att vi har ett kanongäng. Alla ställer alltid upp och man backar alltid upp varandra. Vi hoppas och räknar med att behålla samma gäng till nästa år men om någon förare är intresserad att komma över till vår klubb är han naturligtvis alltid välkommen. Man behöver inte vara elitförare för detta. Vi planerar nämligen även att starta ett motionslag till nästa år.

 

Väl mött då.

 

Torbjörn Ström

Lagledare Serielaget 2010

 


 

 

Upplands Väsby 5/6 -10

 

Som ledare efter första deltävlingen drog Katrineholms MCC till Upplands Väsby och serietvåans hemmabana. Förutsättningarna var goda då Gustav Svanbro var tillbaka efter sin axelskada och övriga förare friska för dagen.

 

Heat 1

Som vanligt var Väsbys SM förare på plats med Kalle Karlsson som största stjärna, och så hemmabanan såklart, fördel Väsby med andra ord. 

Första heatet rödflaggades efter startvurpor och dessvärre blev vår egen Gustav Svanbro liggandes kvar med smärtor på revben och givetvis sin axel, tråkigaste starten man kunde tänkas för vår del, Lukas Ström som skulle stå över första heatet fick brått att byta om från flipp-flopp till crossutrustning på rekordtid, väl på start vann Kalle Karlsson som vanligt på ett betryggande sätt före Katrineholms Sebastian Ström, femma blev Andreas Carlsson, åtta Lukas Ström trots sämsta tänkbara förberedelser och fin tia Max Larsson. fyra Katrineholmare bland de tio första, Grymt!

 

Heat 2

Åter igen fick vi hålla tummarna när vi endast hade fyra förare att tillgå och samtliga bör gå i mål för bästa poängresultat, samtliga Katrineholmsförare startade bra med Sebastian & Andreas med omgående tätkänning, tyvärr fick Sebastian framhjulspunktering omgående och kämpade på storstilat till en 17:e plats, Andreas fin femma, Lukas grym sexa och Max prenumererar på sin tionade plats, kanon! Vi bör väl inte nämna att Kalle Karlsson vann även detta heat.

 

Heat 3

Bra starter av Katrineholms förarna men redan på första varvet vurpade Sebastian vådligt som fyra, Sebastian låg kvar länge på banan och vi befarade det värsta, efter en stund med mycket möda reste sig Sebastian med en rejält ömmande kropp, men som tur var inget brutet, som lagåkare tog sig Sebastian mödosamt upp på den tilltygade hojen och fullföljde heatet som näst siste man, helt otroligt efter denna "resa", en stor loge till Sebastian för uppoffringen för laget! Både Andreas och Lukas hade stopp under heatet men krigade till sig en sjätte plats för Andreas och en åttonde för Lukas, Max bör vi inte nämna för det blev efter fin körning ånyo en tionde plats igen, trippel tiondeplats för Max idag!

 

Totalt idag blev vi tvåa efter Upplands Väsby som vi delar ledningen med efter två deltävlingar, kanon!

Imorgon väntar Arlandabanan och deltävling tre för våra hårdingar. Vi hoppas ni krigar på som vanligt och bärgar fina poäng!

Åt något riktigt gott ikväll och komplettera med lite "salvekvick" för såren.

 

Grymt bra underhållning idag grabbar, alla kämpar storstilat om varje placering, det är på detta sätt man blir riktigt bra i slutändan.

 

Till slut vill vi skicka en hälsning till Gustav Svanbro, du är en hårding och kommer tillbaka, krya på dig Gustav, vi väntar på dig!

 

Jag hade gärna besökt Arlanda imorgon men tyvärr får ni klara er utan mig.

Patrik Pettersson

Ordförande

Katrineholms MCC

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:24 Skribent: Patrik Pettersson

 

 Våra samarbetspartners:
 

 

 

 

 Vent

 

 

 

 

Johanssons Vägmaskiner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Logga Momento

 

Sultans Konditori

 

logga Trädfällning 

Postadress:
Katrineholms MCC - Motorcykel och Snöskoter
Ebbe Johnsen, Båltsnäs Hårsnäs
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0731495110
E-post: This is a mailto link

Se all info